Във връзка със запитвания от медии за липсващи записи в

...
Във връзка със запитвания от медии за липсващи записи в
Коментари Харесай

Агенция по вписванията: Няма липсващи данни за главния прокурор в имотния регистър

Във връзка със запитвания от медии за " изчезнали записи " в Имотния указател, Агенцията по вписванията декларира, че няма изчезнала информация в заможен указател по отношение на покупко-продажби, включително и сключвани от основния прокурор Сотир Цацаров, се споделя в известие на регистъра.

Повод е обява на уеб страницата " Биволъ " със заглавие " Апартаментгейт: След затварянето на имотния указател, името на Цацаров изчезна от скандална договорка. Цацарови – постоянни клиенти на парцели от съучастник на " Мултак № 1 " в Пловдив ". Текстът докара до публично известие от пресцентъра на прокуратурата и от името на основния прокурор Сотир Цацаров, който дава отговор на изказванията на " Биволъ ".

Според Агенцията по вписванията през 2007 година е функционирала остарялата система на имотния указател, като в нея не е имало условие да се отразяват всички връзки сред страните и парцела. Сега настоящата осведомителна система обаче давала гласност и противопоставимост на данните, се споделя още в позицията.

" При другите способи на търсене на информации са дадени голям брой критерии, да вземем за пример, по физическо/юридическо лице, по двойно-входящ номер, по парцел и прочие. В взаимозависимост от избора на критерии, справката дава друга част от наличните данни. Именно на това се дължи заблудата, че в публикуваните в медиите информации липсват данни. Заявяваме, че първичният документ е нотариалният акт, който е изтъкнат и е еднакъв при всеки метод на търсене ", се показва в известието.

От службата ползват и информация за парцела, направена по аршин нотариален акт, от която се виждало, че изчезнала информация няма. В умозаключение се споделя, че откакто посредством информация може да бъде извлечена дадена информация, то тя съществува в базата данни на регистъра.

Междувременно от Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) оповестиха, че при тях се е провела среща под управлението на основния прокурор Сотир Цацаров с присъединяване на заместител основния прокурор Иван Гешев, министъра на вътрешните работи Младен Маринов, основния секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Ивайло Иванов, шефа на ГДБОП-МВР гл. комисар Ивайло Спиридонов, шефа на ГДНП-МВР гл. комисар Христо Терзийски, изпълнителния шеф на Национална агенция за приходите Галя Димитрова, заместник-председателя на КПКОНПИ Антон Славчев, ръководителя на ДАНС Димитър Георгиев и заместник-председателя на ДАНС Недялко Недялков.

На нея е била разисквана координацията за осъществяване на разпоредени от основния прокурор дейности за даване на информация за несъответствия с заявено имотно положение на лица, заемащи висши обществени длъжности.

В хода на координацията е било конкретизирано всяка институция по подготвеност да заключи без закъснение информация, съгласно поставените от основния прокурор условия, за класифициране от ДАНС и даване на Прокуратурата.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новите жилища на ръководещите (202)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР