Във връзка със запитвания Община Пловдив информира, че не е

...
Във връзка със запитвания Община Пловдив информира, че не е
Коментари Харесай

Община Пловдив: Не сме със запорирани банкови сметки

Във връзка със запитвания Община Пловдив осведоми, че не е със запорирани банкови сметки към сегашния миг. През месец септември 2021-а  във връзка с осъществяването на транспортния план " Модернизиране и развиване на резистентен градски превоз в град Пловдив “ от Управляващия орган на Оперативна програма " Региони в напредък “ бе осъществена инспекция, която е установила несъгласия в реализацията на плана. От Министерство на регионалното развитие е наложена е финансова промяна в размер на 5% от цената на плана -  в размер на 905 785.02 лева Към общината е отправена покана за непринудено осъществяване.

Община Пловдив оспорва констатациите на проверяващите в Административен съд в период. Към сегашния миг решение няма. Обжалването не стопира осъществяването на настояването и затова Управляващ орган е пристъпил към събиране посредством Национална агенция за приходите. На 25.11.2021 година сумата е изтеглена от сметките на община Пловдив.

Към днешна дата към Общински съвет е направено предложение за промяна на бюджета, с което се обезпечават средства от обект, който няма да се осъществя до края на годината за балансиране на бюджета.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР