Във връзка със законовите изисквания, предвиждащи от 1 октомври 2021

...
Във връзка със законовите изисквания, предвиждащи от 1 октомври 2021
Коментари Харесай

От 1 октомври: Търговията с природен газ само след издаване на лиценз

Във връзка със законовите условия, предвиждащи от 1 октомври 2021 година активността „ търговия с природен газ “ да се прави само въз основа на публикуван лицензи. Комисията за енергийно и водно контролиране осведоми всички заинтригувани лица да имат поради, че според признатите промени и допълнения в Закона за енергетиката, считано от 1 октомври 2021 година, активността „ търговия с природен газ “ ще се прави въз основа на издадена лицензия.
Търговците на природен газ следва да подават пред КЕВР заявки за издаване на лицензия. Процедурата за издаване на лицензия се открива по документално заявление, към което се ползват всички нужни документи.
Към сегашния миг в Комисията са подадени 17 заявки за издаване на лицензия за „ търговия с природен газ “.
С оглед своевременното разглеждане на постъпилите заявки за издаване на лицензии и изговаряне по тях, КЕВР припомня, че нормативно избрания период, в който Комисията издава или стимулирано отхвърля издаването на лицензия, е до 3 месеца от подаването на заявление.
Всички заинтригувани лица следва да имат поради нормативно избраните периоди и условия за подаване на лицензия за активността „ търговия с природен газ “, защото това е в полза на самите заявители.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР