Във връзка със захлаждане на времето след настъпване на есента

...
Във връзка със захлаждане на времето след настъпване на есента
Коментари Харесай

На прага на зимата Енергото ни съветва как да пестим електроенергия

Във връзка със захлаждане на времето след настъпване на есента и вероятността от повишение на потреблението на електрическа енергия Енерго-Про продължава да поучава своите клиенти по какъв начин да употребяват рационално някои от електроуредите в семейството.

Много домашен уреди са сериозен потребител на електрическа енергия, само че при вземане предвид на продължителността на работа и времето на използването им бихме могли да понижим сметките си за ток. Например, бойлерите използват приблизително 200 КВтч месечно. Но в случай че приложите някои елементарни правила, изразходваната за топла вода сума може да бъде понижена с 30%.

Ето някои ефикасни способи, които при всекидневно използване ще доведат до чувствителни спестявания:

Ползвайте бойлера на нощна цена. Бойлери със модерна топлоизолация и потенциал над 80 л. след нощно загряване резервират топлината на водата и на идващия ден. Използването на сила през нощта ще понижи сметката ви за ток, защото цената тогава е по-ниска. През зимния интервал нощната цена е в действие от 22:00 ч. до 6:00 ч., а през летния - от 23:00 ч. до 7:00 ч.

Не дръжте бойлера непрекъснато включен. След като загрее и самичък се изключи, уредът не използва непрекъснато ток за загряване. Но ще продължава да се включва и изключва, с цел да поддържа теипература, която може и да не ви е нужна.

Експериментирайте с понижаване на температурата на бойлера. За множеството битови потребности температура от 60°С е повече от задоволителна.

Проверете разпръсквача на вашия душ и душ-слушалка - от положителната им работа зависи както пестенето на водата, по този начин и на тока - надлежно на разноски.

Пералната машина е различен огромен консуматори на електрическа сила в дома. Използвайте я с цялостния й потенциал, тъй като в случай че е отчасти заредена за същата сила ще изпере по-малко облекла. Пускайте пералня по опция късно вечер. В случая комфортна е функционалността отсрочен старт на уреда.

Когато е допустимо, използвайте стратегии на пералнята с по-ниски температури. 85 % от електрическата енергия при стартиране на пералнята се изразходва за стопляне на водата. Дрехи, които не са мощно нечисти, могат да се изперат добре и на 40° градуса.

Спазвайте инструкциите на производителя, когато пускате пералнята. Инструкциите при другите марки за на пръв взор идентични интервенции са доста разнообразни. В инструкциите за прилагане на вашата пералня написа за всяка стратегия какъв е целесъобразният размер пране и какво количество препарат да употребявате. Спазването им подсигурява качествена и ефикасна работа на уреда. Това предписание е в действие при използването на всички електрически уреди. Така спестявате средства освен от сметките си за електрическа енергия, само че и от несвоевременен ремонт.

Предварителното пране е належащо единствено за мощно нечисти облекла.

Ако имате по-дребни неща за настрана изпиране, изберете късата стратегия, само че внимавайте: при потребление на късата стратегия се употребява два пъти повече електрическа енергия и вода, в сравнение с в случай че се употребява един път общоприет цикъл.

Преди да преместите цялото изпрано пране в сушилнята, оставете го да се завърти добре в центрофугата (по опция на 1200 оборота, само че най-малко 800 оборота на минута). Това икономисва от продължителността на работа на уреда.

Сложете цялото пране в сушилнята. Ако сложите цялото количество пране на два пъти в сушилнята, ще консумирате към 30% повече електрическа енергия.

След всяко сушене почиствайте въздушния филтър (сито за прахообразна маса), с цел да предотвратите удължение на времето за сушене.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР