Във връзка със зачестилите случаи на употреба на език на

...
Във връзка със зачестилите случаи на употреба на език на
Коментари Харесай

Прокуратурата безкомпромисна към призиви в мрежата за насилие и радикален ислям

Във връзка със зачестилите случаи на приложимост на език на омразата, в това число разпространявани  в обществените мрежи апели за радикални дейности, учредени на религиозна и етническа основа, в това число коренен ислям, Прокуратурата на Република България декларира, че ще бъде безкомпромисна при практикуване на своите пълномощия за гарантиране на публичния ред и сигурност и за отбрана на правата и свободите на жителите.

В тази връзка следва да напомним, че всеки апел за радикални дейности и принуждение и осъществяване на нерегламентирани прояви са в прорез с Конституцията и законите на страната. На причинителите на сходен вид действия може да бъде потърсена наказателна отговорност според наредбите на чл.164, алинея 1, прочие 1 от Наказателния кодекс (проповядване на ненавист на религиозна основа) и на член 407 от Наказателния кодекс (пропаганда за война). В тази връзка при определяне на данни за осъществени незаконни действия от подобен темперамент, прокуратурата ще ползва закона с цялата му суровост.

Органите на локалната власт взаимно с Министерство на вътрешните работи според Закона за събранията, митингите и манифестациите следва да не позволяват провеждането на всеобщи мероприятия, които биха дали мотив за отправянето на апели за принуждение, радикални дейности, както и такива оправдаващи осъществяването на терористични дейности и военни закононарушения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР