Във връзка със ситуацията в Близкия Изток министър-председателят Димитър Главчева

...
Във връзка със ситуацията в Близкия Изток министър-председателят Димитър Главчева
Коментари Харесай

Готвят евакуация на българи от Близкия Изток

Във връзка със обстановката в Близкия Изток министър-председателят Димитър Главчева и държавното управление е в непрекъсната съгласуваност с отрасловите ведомства и службите за сигурност и следи обстановката като има подготвеност за евакуация на българските жители.

Към момента няма директна военна заплаха за страната ни, оповестиха от пресслужбата на кабинета.

Тази нощ Израел нанесе удари по Иран, само че не с ракети, както твърдяха първичните информации на международните осведомителни организации, а с дронове, съобщaват американски чиновници, представени от Би Би Си.

Към момента е ясно, че детонация е била чута северозападно от иранския град Исфахан. Градът е третият по величина в ислямската страна, като провинцията е дом на огромна военновъздушна база, както и комплекс за произвеждане на ракети.

В Исфахан се намира и част от комплекса с нуклеарната стратегия на Иран, само че Би Би Си акцентира, че нуклеарните обекти не са наранени и няма заплаха, обвързвана с тях.

Държавната осведомителна организация IRNA удостовери, че системите за противовъздушна защита на страната са били задействани в няколко провинции.

IRNA добавя, че Иран незабавно е изстреляла своите „ батареи за противовъздушна защита “, които са обезвредили вражеската офанзива.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР