Във връзка с вчерашното нападение срещу гръцки православен свещеник в

...
Във връзка с вчерашното нападение срещу гръцки православен свещеник в
Коментари Харесай

Разкриха версия за атаката над православния свещеник в Лион

Във връзка с вчерашното нахлуване против гръцки православен духовник в град Лион френската прокуратура проверява версията за персонален спор сред причинителя и потърпевшия. Това заяви през днешния ден телевизия Бе Еф Ем.

Следствието се управлява от обстоятелството, че сега на офанзивата духовникът не е бил облечен като духовник, а в храма не е имало никакви религиозни церемонии, обявиха от управляващите.

"При все това сега не изключваме нито една версия ", заяви прокурорът на Лион Никола Жаке. По думите му следствието работи в контакт с антитерористичния отдел в прокуратурата на страната.

Петдесет и двегодишният православен духовник беше прострелян през вчерашния ден следобяд в Лион с два патрона от упор в стомаха, до момента в който затварял вратите на храма. Нападателят стрелял с рязана пушка. Пострадалият бе откаран в болница, лекарите още се борят за живота му.

Източници от локалните управляващи оповестиха, че има арестуван обвинен. Разследващите се пробват да дефинират дали арестуваният е стрелецът, направил нападението, или има информация за него, уточни източник от полицията.

Два дни по-рано при атентат в католическа катедрала в различен френски град - Ница, починаха трима души, в това число църковен чиновник.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР