Във връзка с въведеното извънредно положение в страната, кметът Калин

...
Във връзка с въведеното извънредно положение в страната, кметът Калин
Коментари Харесай

От последните минути! Ето какво означава извънредното положение за Враца /снимки/

Във връзка с въведеното изключително състояние в страната, кметът Калин Каменов свика Общинския спешен щаб във Враца, оповестиха от Общината.
На съвещанието бяха подхванати следните ограничения:
-Преустановяват се визитите в заведения за хранене, нощни заведения, питейни заведения, увеселителни и игрални зали, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници и огромни търговски центрове – вид МОЛ, като се изключи банковите и застрахователните офиси, питателните магазини и аптеките в тях. На заведенията за хранене и заведенията за бързо хранене се позволяват доставки на адрес, при строго съблюдаване на санитарно-хигиенните условия.
Всички търговски действия, неупоменати нагоре, не престават да действат по досегашния ред и при строго съблюдаване на санитарно-хигиенните условия.
-Преустановяват се образователните занятия и всички извънкласни мероприятия в учебните заведения, университетите и в другите обучителни институции. При опция се вкарва отдалечено образование.
-Преустановяват се визитите на детските ясли и градини.
- Преустановява се провеждането на всевъзможен тип всеобщи мероприятия /кина, театри, концерти, музеи, библиотеки, спортни и СПА центрове, фитнес-зали и други/.
- Преустановяват се плановите детски и женски съвещания, профилактични прегледи и имунизации.
- На територията на община Враца се прекратява активността на: вендинг машини, използването на детски и спортни площадки както и на откритите пазари и борси.
- Управителите на огромните търговски обекти се задължават да обезпечат достъп на жителите при следните условия:
1.Термометриране на всеки клиент на входа на обекта, стерилизация на ръцете, както и слагане на самостоятелна маска.
2.Осигуряване на пропускателен режим – до 30 индивида на 15 минути.
3.Разстояние на клиентите на касата от 1.5 метра.
-На територията на община Враца се прекратява активността на: Младежки дом, Младежки център, Център за работа с деца, Детска музикална школа и Детски школи по изкуствата.
-Преустановява се даването на услугата диетично хранене от общинско дружество „ Социални действия ".
Заповедта влиза в действие от през днешния ден, 14 март 2020 година и важи до 29 март 2020 година, като срокът може да бъде изменен според от епидемиологичната обстановка в страната.
Днес, екипи на звено „ Инспекторат “, чиновници на полицията в града и РЗИ ще сведат заповедта до знанието на притежателите на търговски обекти и магазини, като ще се следи за прецизното съблюдаване на напътствията.
Нарушителите ще бъдат глобени, според настоящото законодателство, обявиха от управлението на Общината.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР