Във връзка с увеличената популация на комари на територията на

...
Във връзка с увеличената популация на комари на територията на
Коментари Харесай

След спешна среща с фирмата за дезинсекция: Пенчо Милков изиска да се пръска срещу комари сутрин и вечер през следващите два дни в Русе

Във връзка с увеличената популация на комари на територията на Русе ще бъде осъществена спомагателна ударна дезинсекция заран и вечер през идващите два дни – 21 и 22 юни. Третиранията ще стартират в 4:00 ч. сутринта и вечерта в 20:30 ч., като за задачата ще бъдат употребявани всички налични профилирани коли. Това стана ясно на свиканата от кмета Пенчо Милков незабавна среща с Георги Георгиев - шеф на компанията реализатор по контракта за дезинсекция „ САНСИ “ ООД. На нея участваха и шефът на дирекция „ Екология и превоз “ проф. Любомир Владимиров и началникът на отдел „ Екология “ Радостина Вуцова.

Управителят на „ САНСИ “ ООД изясни пред кмета, че компликациите с преодоляването на популацията на комарите са свързани най-много с неналичието на средства за ларвицидно отнасяне, които не бяха отпуснати от страната през тази година. Според Георги Георгиев идната седмица следва сключване на подобен контракт, само че призна, че тези дейности са закъснели. По думите му интензивните превалявания през последните седмици, както и ниското ново на р. Дунав, също са оказали своето въздействие.

По мотив появилите се подозрения по отношение на качеството на потребления препарат Пенчо Милков настоя за непоколебим надзор по отношение на веществата, които се употребяват при третирането, както и тяхната консистенция. В тази връзка в ранните часове на утрешния ден, с цел да инспектира процеса на пълнене на резервоарите, както и самото отнасяне, на сборния пункт, който се намира на ул. „ Св. Димитър Басарбовски “ №40, ще участва и кметът на Община Русе.

Припомняме, че локалната администрация е изпратила и публично писмо до Община Гюргево за синхронизиране на обработките против комари.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР