Във връзка с това президентът Румен Радев не приема предложението

...
Във връзка с това президентът Румен Радев не приема предложението
Коментари Харесай

Румен Радев отказва да ръководи българската делегация във Вашингт...

„ Във връзка с това президентът Румен Радев не приема предлагането на Министерския съвет да управлява българската делегация и да взе участие в срещата на държавните и държавни ръководители във Вашингтон “, гласи известието.

 

„ Държавният глава и висш главнокомандващ постоянно е упорствал и работил за модернизацията на Въоръжените сили, за повишение на националния защитителен потенциал, за усилване на приноса на България в укрепването на възпиращия и защитителен капацитет на източния фланг на НАТО “, оповестяват от президентството.

 

„ На националните и интернационалните конгреси президентът Радев постоянно е поддържал всички детайли на груповия метод за гарантиране на сигурността, за повишение на отбранителните качества, използването на районните проекти на Алианса и увеличение на средствата за защита “, се споделя още в известието от президентството.

 

Позицията е във връзка решението на Министерския съвет от 26 юни да утвърди рамковите позиции на Република България за срещата на върха на НАТО, която ще се състои на 9-11 юли във Вашингтон.

Със същото решение се предлага на президента Румен Радев да управлява българската делегация, да изложи признатите рамкови позиции и на тяхна основа „ да утвърждава и/или утвърждава “ показаните на срещата документи.

 

В състава на делегацията е включен и министър-председателят и министър на външните работи Димитър Главчев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР