Във връзка с тези 400 милиона за заплати, предложени от

...
Във връзка с тези 400 милиона за заплати, предложени от
Коментари Харесай

Димо Дренчев от „Възраждане“: Има предложения в данъчните закони към Бюджет 2024, които са гротескни

„ Във връзка с тези 400 милиона за заплати, препоръчани от синдикатите в бюджетния бранш, считам че несъмнено има администрации, които изостават много с приходите, които получават по отношение на останалите организации. Ще се опитаме да има някакво равнене. Например подобен случай с закъснение на актуализация на заплатите е Националния статистически институт. “, сподели националният представител от „ Възраждане “ Димо Дренчев по Nova News.

Той конкретизира, че политическата организация е вкарала промени в данъчните закони, които съпътстват бюджета, за понижаване на административната тежест.

„ Там бяха заложени някои безусловно нелепи неща, които нямаше да имат никакъв бюджетен резултат, а само щяха да вдигнат административната тежест за хората и бизнеса. Няма да ги изтъквам всички. Много неща, като налог бакшиш да вземем за пример, са просто гротескни. “, добави Димо Дренчев.

 Според него 3-процентният недостиг не е някакво сакрално число, не е свещена крава.

„ Ние не сме закрепени към тези 3%, той може да бъде по-голям или по-малък, само че с цел да бъде по-голям, отсреща би трябвало да имаме не настоящи, а би трябвало да имаме финансови разноски. Трябва да имаме планове, които ще покачат брутния вътрешен артикул напред в годините. Това, което се предложи, и то е доста значимо, тъй като става въпрос за пътя, по който ще се развива страната, е просто да се вършат дефицити и да се взимат заеми, с цел да се покриват настоящите разноски. Не знам дали слушахте съвещанието на бюджетна комисия, само че през вчерашния ден ръководителя ѝ Йордан Цонев сподели, че България потегля твърдо по пътя на Гърция, Португалия и Италия. Това е нещо, с което ние не сме съгласни и няма да го допуснем. “, сподели в умозаключение Димо Дренчев.

Той акцентира, че „ Възраждане “ няма смяна в позицията си по отношение на Еврозоната. България би трябвало да влезе в Еврозоната тогава, когато стопанската система й е подготвена, т.е.  да доближи най-малко към 90% от средноевропейските равнища на приходите. Към сегашния миг страната ни не е подготвена.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР