Във връзка с широкия отзвук, очакването от институциите, ОПЛ да

...
Във връзка с широкия отзвук, очакването от институциите, ОПЛ да
Коментари Харесай

Личните лекари чакат рамката, за да напишат алгоритъма си за PCR-тестовете

Във връзка с необятния отзив , упованието от институциите, ОПЛ да предложи критерии , на които би трябвало да дават отговор пациентите, с цел да бъдат изследвани за доказване на зараза със SARS-CoV-2, лекарите разяснява, че " Критериите " са част от комплекс от решения и действия , за които би трябвало да вземат решение и да бъдат осъществени от управляващите (като сплотяващо всички институции, имащи касателство, понятие).

Според ОПЛ управляващите би трябвало да решат каква е преследваната цел: да бъдат тествани посредством тестуване всички пациенти с недоволства, без значение от броя на недоволствата, или единствено тези с нараснала възможност да са инфектирани (хората, които биха имали повече от един признак, да вземем за пример са с температура, кашлица, загуба на аромат или усет и др.)

Ограничения в броя на назначаваните проби под формата на добре познатите предели, както и включването им в в този момент съществуващите предели е неприемливо , допълват те.

" Какви проби ще бъдат употребявани: само и единствено PCR или и/или антигенните проби, за които в последно време загатват, чиито резултати се получават в границите на до 30 минути и са доста по-евтини. Комбинирани проби (Грип А, Б и SARS-CoV-2) или единствено за ковид. Кой ще заплаща тестванията: " страната " или хората ", разясняват персоналните лекари.

" Ако се покриват от страната , считаме, че това би трябвало да става главно със средства отвън планувания бюджет на НЗОК (може би като се изключи дребна част), защото бюджетът на НЗОК е очакван за диагностика, лекуване, профилактика, диспансерно наблюдаване и други на болесттите в обстановка, друга от сегашната, която е изключителна и мъчно предвидима. НЗОК може да бъде второстепенен разпределител на тези средства, заради построената и добре функционираща система за регистрация на болесттите и дейностите, свързани с тях, както и отчитането им. Тук стои и въпросът с неосигурените български жители ".

" Кой ще назначава тези проучвания и по какъв метод . Това би трябвало да могат всички лекари, с които е открил контакт съответният пациент и наложително би трябвало да става по електронен път, без значение дали контактът е сбъднат по телефон или различен отдалечен метод или е присъствен " допълват от ОПЛ.

Те считата, че " системата Коронавирус.ID би трябвало да бъде модифицирана, усъвършенствана и обновена, както и наложително, непосредствено обвързвана с медицинския програмен продукт на изпълнителите на здравна помощ ".

" Пациентите подложени на тест да бъдат изведени от работната среда (ако са в трудоспособна възраст и работят) посредством краткотрайна неработоспособност до излизане на резултата или в случай че са в друга възраст или не работят да бъдат сложени в изолираност за това време ".

Също по този начин, би трябвало " да се намерения върху концепцията за основаване , в случай че се утежни ситуацията, на пунктове за пробонабиране . Лекарските кабинети (на общопрактикуващите лекари , както и други специалисти) н е би трябвало да бъдат място за осъществяване на тази активност ".

Те желаят " да обезпечат нужните персонални защитни средства . За ОПЛ това са главно маски от по-висок клас KN95 / FFP2 или FFP3 най-малко по 2 дневно на човек (лекар и сътрудници), както и дезинфекционни материали ".

Личните лекари чакат " да се обезпечи заплащане за ОПЛ за работата с пациенти , за които има възможност да са инфектирани , както и за тяхното наблюдаване и лекуване в интервала на изолираност ".
 БЛС упорства за електронно направление за PCR тест
БЛС упорства за електронно направление за PCR тест

Николова моли хората да се обаждат по телефона на персоналните си лекари
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР