Във връзка с решението на Върховния административен съд, което без

...
Във връзка с решението на Върховния административен съд, което без
Коментари Харесай

”Артекс” за решението на ВАС Златен век: Правотата ни ще бъде доказвана на огромна цена

Във връзка с решението на Върховния административен съд, което без да оспорва законността на разрешителното за градеж на „ Златен век ”, връща делото на АССГ за ново разглеждане с оглед събиране на доказателства от двете страни, АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ желае да съобщи следното:
Имаме всички нужни доказателства, с които да подкрепим своята позиция в разногласието с ДНСК по реализацията на постройката „ Златен век ". Те са били разполагаем на съответните органи - всички, постоянно и напълно.
Уповаваме се на върховенството на закона точно тъй като всички дейности на компанията са потвърдено законосъобразни.
Правотата ни обаче се потвърждава и ще бъде доказвана на голяма цена.
Възпрепятстването и забавянето на законните строителни работи са за сметка на стотиците служащи, които са ангажирани в плана, за сметка на ресурсите на една напълно българска компания, която от четвърт век е част от градивния бизнес у нас.
Спирането на „ Златен век " няма да бъде просто проблем на една компания. То се възприема като предупредително обръщение към всички, които желаят да работят с обсег: по-безопасно е да се работи на дребно и да се повтаря познатото.
Посредствеността, наподобява, у нас никого не плаши. Не можем да бъдем спокойни: казусът „ Златен век " илюстрира за какво България е на 61 -о място в класацията на Световната банка по свободна бизнес среда
- след Косово, Румъния и Кения да вземем за пример. Не единствено нашият екип, само че и цялото общество остава с основателни подозрения за фактори отвън публичния интерес, които оказват въздействие на решенията на административните органи. Тези фактори от време на време са по-силни от обстоятелствата и правната основа.
В изискванията на рецесия около COVID-19 битката с бюрократичните, административните и институционалните проблеми е изключително изтощителна.
И въпреки всичко нашите старания да участваме в обновлението на София като европейска столица от XXI век - съвременна и софтуерна, човечна и гостоприемна - водят до доста по-траен резултат от десетки управнически мандати и подмолни решения. В навечерието на 170-ата годишнина от рождението на Иван Вазов дано напомним неговите думи: „ Аз работих половин век на книжовното поле, движен от неумолимия вътрешен подтик, подчинявайки се на неутолимата душевна жадност да послужвам на истината и хубостта ".
Вярваме, че повелята за работа в името на истината и хубостта е отправена към всички.
В XXI век разцветът на една страна е неосъществим без предвидима, постоянна, обезпечена от закона бизнес среда.
Поддържайки както постоянно най-високи стандарти за качество в своята работа, АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ ще продължава в същото време да се бори за справедливостта, за оптимистичните вероятности пред българския бизнес, за съзиданието, без което е неосъществим новият Златен век, пишат още от компанията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР