Във връзка с реализираните от предходните дни превишения на нивата

...
Във връзка с реализираните от предходните дни превишения на нивата
Коментари Харесай

София пуска днес зелен билет от 1 лев заради замърсяването на въздуха

Във връзка с осъществените от предходните дни превишения на равнищата на фини прахови частици и високи стоиxности в първите часове през днешния ден Столична община, посредством Център за градска подвижност, вкарва за 28 януари 2018 година, специфичен „ Зелен билет ” за пътешестване с градски превоз.

На цена от 1 лев ще може да се употребяват всички градски линии за целия ден. Отново общината приканва упорито жителите да употребяват градския превоз за своето напредване. Ето още от апела:

Особено внимание обръщаме на притежателите на коли с екологичен клас под ЕВРО5, да лимитират напредването с тях. В случай, че употребявате персоналния си автомобил, Ви молим да не оставяте мотора включен при престой по-дълъг от 3 минути.

Призоваваме семействата, които се отопляват на дърва и въглища, при опция да употребяват електрически уреди за отопление или друго екологично отопление.

Столичен инспекторат продължава осъществяването на инспекции за нерегламентирано събиране и горене на отпадъчни материали в града.

Съветите на лекарите са жителите с респираторни болести, както и дребните деца, и възрастните хора, да заобикалят нескончаем престой навън. При вървене пешком изберете маршрут, който не е около огромните градски булеварди.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР