Във връзка с разпространението на на вируса COVID-19 на територията

...
Във връзка с разпространението на на вируса COVID-19 на територията
Коментари Харесай

ДЮШ на Локо спря тренировките

Във връзка с разпространяването на на вируса COVID-19 на територията на Република България, Ръководството на ПФК Локомотив Пловдив взе решение от през днешния ден (13.03) да спре подготвителния развой на всички възрастови групи в детско-юношеската школа. Към този миг всички дуели от Елитните, Зоналните и детските групи са отсрочени от БФС.

За управлението на Локомотив преди всичко е здравето на играчите и техните треньори, като днешното решение ще бъде в действие до второ разпореждане.

Предлагаме на вниманието на децата и техните фамилии рекомендации, направени от Общинския спешен щаб в Пловдив:

– При вирусни признаци първата стъпка е да си останете във у дома и да се консултирате с персоналния си доктор, даже при най-леките признаци като суха кашлица, главоболие или течащ нос, ограничете обществените контакти.

– При кихане и кашляне закривайте носа и устата си със прегънат лакът или носна кърпичка. Това може да защищити близките от заболяване. След приложимост, изхвърляйте носните кърпички в кофата за битов боклук.

– Избягвайте да докосвате очите, носа или устата си, защото микробите постоянно се популяризират, когато човек допре инфектирана с микроби повърхнина, а по-късно допре и очите, носа или устата си. ­

– Въздържайте се от визити тук-там с доста хора и всеобщи мероприятия (примери за такива места са медицинските заведения, районните администрации, заведения за хранене, питейни заведения, нощни заведения, кафенета, молове, хипермаркети, кинотеатри, летища, други).

– Избягвайте контакти на близка отдалеченост с хора и потреблението на публичния превоз.

– Поддържайте физическа отдалеченост от към 1 метър (3 крачки) разстояние сред вас и човек, който киха или кашля.

– Ограничете всевъзможни физически контакти с други хора: ръкостискане, прилагане на общи кърпи, възглавници, съдове и принадлежности за хранене.

– Почиствайте постоянно повърхностите на дръжките на порти, смарт телефони, отдалечени ръководства, като употребявате дезинфектиращ препарат.

– Ограничете оптимално контактите на възрастните и хронично болните си близки. Разяснете им заплахите.

– Информирайте се единствено от достоверни източници – уеб страниците на формалните институции.

– При завръщане от пътешестване в рискови зони наложително информирайте персоналния си доктор и останете под карантина най-малко 14 дни в домашни условия.

– Избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица.

– Мийте ръцете си постоянно и в продължение на най-малко 20 секунди с топла вода и сапун, изключително след кашляне или кихане. Това лимитира рискът от заразяване с над 20%. Използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни.

– Избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни, както и контакт с техните екскременти или изпражнения.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР