Във връзка с разпространението на COVID-19 у нас здравният министър

...
Във връзка с разпространението на COVID-19 у нас здравният министър
Коментари Харесай

До 13 май се удължава срокът на противоепидемичните мерки на територията на България

Във връзка с разпространяването на COVID-19 у нас здравният министър със своя заповед, подписана през днешния ден, 10 април, удължава периода на въведените противоепидемични ограничения на територията на Р България до 13.05.2020 година, оповестиха от здравното министерство.

Водачите на транспортни средства, пренасящи сезонни аграрни служащи до обработваемите селскостопански площи, показват служебна записка от работодателя на сезонните служащи, в която е посочен маршрутът и лист на пасажерите.

Работодателите са длъжни да обезпечат на служащите персонални защитни средства, в това число защитни маски за лице и ръкавици. Превозвачът е длъжен да дезинфекцира транспортното средство преди отпътуването.

В заповедта се споделя още: „ Лицата, обработващи лични аграрни парцели, намиращи се отвън обитаемото място, в което живеят, с цел да преминат през контролно-пропускателния пункт, показват служебна записка, издадена от кмета на съответната община или упълномощено от него лице, в която се намира обработваемият от тях парцел “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР