Във връзка с публикацията във в. „Труд“ --> от 6

...
Във връзка с публикацията във в. „Труд“ --> от 6
Коментари Харесай

Право на отговор: В резолюцията на Европейския парламент за България няма нито една дума за Република Северна Македония

Във връзка с обявата във в. „ Труд “ --> от 6 юли 2021 година, като се позовавам на правото си на отговор, упорствам да публикувате следния текст:

В резолюцията на Европейския парламент по отношение на правилата на правовата страна и главните права в България, призната на 8 октомври 2020 година, на която аз съм основател, няма нито една дума за Република Северна Македония. В документа няма нито директни, нито косвени връзки към връзките на България с Република Северна Македония. Гласуването на резолюцията не може да се преглежда и като акт, който „ засегна и националните ни ползи с текста за ОМО „ Илинден “.

„ ОМО „ Илинден “ попада като част от записка под линия, която напомня каузи против България в Европейския съд по правата на индивида. Подобни обяснения, отвън същинския текст на резолюцията, са 17. Делото на ОМО „ Илинден “ може да се разисква в подтекста на качеството на българското правосъдие, като е учудващо, че години наред не е открито решение, тъй че тематиката да бъде затворена.

Твърденията за разцепление в българската позиция по отношение на европейския път на Република Северна Македония повдигат въпроса дали внушенията са целенасочени тъкмо в този миг, или са вследствие на погрешно коментиране на обстоятелствата. Пълния текст на резолюцията можете да видите на този адрес - https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-9-2020-0264_BG.html

Елена Йончева, Депутат от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите
Европейски парламент

08.07.2021 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР