Във връзка с публикации в социалните мрежи и в някои

...
Във връзка с публикации в социалните мрежи и в някои
Коментари Харесай

След скандала със „златните“ пържоли, КЗП започна проверки в заведения за хранене

Във връзка с изявления в обществените мрежи и в някои медии за нелоялна процедура в заведения за хранене Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) стартира инспекция на изнесените обстоятелства, оповестяват от ведомството.

Ще бъдат тествани оповестените цени в заведението и дали има сходство сред това, което се предлага в менюто и това, което се употребява и калкулира като цена. В хода на инспекциите ще се следи дали потребителите получават цялостна, вярна и точна информация, която по метода на показване не е заблуждаваща за клиентите. Служителите на Комисията за отбрана на потребителите ще ревизират освен въпросното заведение и хранителни обекти по Черноморието, а също по този начин дали има нелоялни практики и заблуждаваща информация за клиентите на заведенията в цялата страна.

За неспазване на Заповед на Председателя на КЗП за нелоялната процедура по Закон за защита на потребителя е планувана имуществена глоба сред 3 000 и 70 000 лв. за юридическо лице и сред 2000 и 50 000 лв. за физическо лице.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР