Във връзка с публикации в някои медии, относно разпространение на

...
Във връзка с публикации в някои медии, относно разпространение на
Коментари Харесай

Съобщение от БНБ: Всички със 100 лева в джоба да проверят лявата страна

Във връзка с изявления в някои медии, по отношение на разпространяване на неистинен банкноти от 100 лв., Българска народна банка декларира, че нарастването на броя регистрирани в НЦА на Българска народна банка през второто тримесечие на 2024 година се дължи на един вид неистинен банкноти, които са отпечатани двустранно на пъстър копирен уред на целулозна бяла хартия с неприятно качество на изображенията.

На лявата страна на неистинските банкноти е залепено холограмно фолио, предопределено за различен артикул, на което липсват холограмните резултати като при същинските банкноти.
 

Те могат да бъдат елементарно разпознати при инспекция на защитните детайли, оповестени на интернет страницата на Българска народна банка в раздел Банкноти.

При профилирана интервенция на чиновници на Министерство на вътрешните работи са открити копирен уред и съпътстващи материали за производството на този вид неистинен банкноти от 100 лева Образувано е досъдебно произвеждане.
 

Предвид метода им на произвеждане, употребяваните материали и липса на реплика на повече от една отбрана, специaлистите на Българска народна банка смятат, че този вид неистинен банкноти от 100 лв., емисия 2018 година не съставляват опасност за наличнопаричното обращение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР