Във връзка с противодействие на епидемии от грип и ОРЗ

...
Във връзка с противодействие на епидемии от грип и ОРЗ
Коментари Харесай

Ще има ли грипна ваканция в Пловдив? Днес Щабът решава

Във връзка с противопоставяне на епидемии от грип и ОРЗ през днешния ден се привиква Областен действен щаб в Пловдив. На него ще бъде разисквана заболеваемостта в района, както и нуждата от противопоставяне на епидемии на територията на региона.

Председател на щаба е доктор инж. Илия Зюмбилев – Областен шеф на област Пловдив. Директорът на РЗИ Пловдив доктор Сийка Димчева ще показа общата картина на заболеваемостта в Пловдивска област.

Припомняме, предходната седмица от Регионалната здравна ревизия прецизираха, че заболеваемостта в Пловдив е достигнала епидемиологични стойности, само че все пак обстановката е постоянна. Тогава не се предвиждаше оповестяване на грипна почивка при учениците, защото отсъстващите бяха 17% при граница от 30%. 

Бяха отсрочени и профилактичните прегледи за деца и дами, както и наложителните имунизации от общопрактикуващите лекари. Беше въведено и ограничение на свижданията в лечебни заведения и домове за остарели хора, засилен филтър в детските и образователни заведения с учестена стерилизация и по-често проветряване на пространствата и други.

Има ли смяна седмица по-късно и ще пуснат ли учениците в грипна почивка? Предстои да разберем. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР