Във връзка с прогнозите за предстоящи значително застудяване, абонатите на

...
Във връзка с прогнозите за предстоящи значително застудяване, абонатите на
Коментари Харесай

Софиянци могат да поискат предсрочно включване на парното

Във връзка с прогнозите за идни доста захлаждане, клиентите на „Топлофикация София“ имат опция да изискат предварително включване на отоплението, припомниха от сдружението.

Общинското сдружение оповести, че има подготвеност при предпочитание от страна на клиентите в сграда-етажна благосъстоятелност парното да бъде пуснато преди общото включване на отоплението в столицата. За задачата е належащо жителите да показват в най-близкия Център за обслужване на клиентите заявление и подписано решение от Общото заседание на етажната благосъстоятелност за по-ранното включване на отоплението.

Предвид идното краткотрайно намаляване на температурите детските градини, учебните заведения и здравните заведения също могат авансово да изискат включване на отоплението, като за това е задоволително шефът да изпрати документално заявление в обслужващия топлорайон или в Център за обслужване на клиенти, се споделя още в известието.

От „Топлофикация“ прецизират, че съгласно нормативната уредба общото включване на отоплението в София може да стартира, когато бъдат изпълнени двете условия – три поредни дни със средноденонощна температура по-ниска от +12 градуса и прогноза от Национален институт по метеорология и хидрология – Българска академия на науките за трайно захлаждане. Към момента прогнозата за идната седмица планува стопляне и покачване на дневните температури, прибавят от сдружението. От там прецизират, че „Топлофикация София“ следи измененията и трендовете и ще реагира съгласно климатичните условия и нормативните условия.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР