Във връзка с привличането на повече млади хора, които се

...
Във връзка с привличането на повече млади хора, които се
Коментари Харесай

Министерството на туризма организира кампания за привличане на млади хора в сектора

Във връзка с привличането на повече младежи, които се готвят за кариера в бранш туризъм, министър Димитров и Министерството на туризма провеждат акция, ориентирана към съдействие със профилираните учебни заведения по туризъм, което е основно за решение на казуса с фрагментите в туризма, оповестяват от пресцентъра на министерството.

Тази акция е изцяло в подтекста на оповестената от Европейската комисия 2023-та за Европейска година на уменията. " На младежите от учебните заведения по туризъм би трябвало да бъде показано, че това е една перспективна и привлекателна сфера за реализация. Има доста благоприятни условия за кариерно развиване и развиване на гениите и в туризма, належащо е единствено да имат повече информация и тласъци “, счита министър Илин Димитров.

Според концепцията и посланието на Европейска комисия Европейската година на уменията ще даде нов подтик на ученето през целия живот, като даде на хората и предприятията опция да способстват за екологичния и цифровия преход, като поддържа нововъведенията и конкурентоспособността. А ученето през целия живот – способността да усвояваш познания и да се развиваш – започва от учебната пейка. От идната седмица министър Илин Димитров стартира серия от срещи в професионалните гимназии по туризъм в страната. По думите му всеки един работещ в бранша способства за качеството на нашия туристически артикул. А без образование на фрагменти, няма по какъв начин да имаме първокласен артикул.

" Целта ни е с сътрудниците ми заместник-министри да посетим множеството от над 110-те междинни учебни заведения, в които се учи туризъм и посредством диалози, срещи с сполучливи мениджъри и шерване на положителните практики да мотивираме учениците, да ги увлечем и да им покажем, че в действителност те са утрешните експерти, “ споделя министър Димитров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР