Във връзка с препоръката на Националния оперативен щаб да бъдат

...
Във връзка с препоръката на Националния оперативен щаб да бъдат
Коментари Харесай

Радев ще чества 3 март на Шипка въпреки препоръките за коронавируса

Във връзка с рекомендацията на Националния действен щаб да бъдат анулирани плануваните тържествени мероприятия на връх Шипка по случай Националния празник на България - 3 март поради риск от усложняване на „ епидемиологичната обстановка “, Прессекретариатът на президента осведоми, че от 11:00 часа на 3 март президентът Румен Радев ще сервира цветя на връх Шипка и ще насочи одобрение по случай Националния празник на България.
По-рано, 09:30 часа президентът Румен Радев ще участва на молебена, който ще бъде отслужен в Шипченския манастир „ Рождество Христово “ от Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан, угочняват още от администрацията на президента.
Припомняме, че по-рано по рекомендация на Националния действен щаб за болестта COVID-19 (коронавирус) плануваният за 3 март формален обред за честване на 142 години от Освобождението на България на връх Шипка се анулира, оповестиха от регионалната администрация на Стара Загора.
Достъпът на жители, искащи да се поклонят пред Паметника на свободата, остава свободен. Въведените краткотрайни промени на придвижването в региона също остават в действие.
Какви са претекстовете на Щаба, четете в този материал. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР