Във връзка с предстоящия празник 1-ви май – Ден на

...
Във връзка с предстоящия празник 1-ви май – Ден на
Коментари Харесай

Полицията засилва контрола за опазване на обществения ред и сигурността преди и по време на празника 1 май

Във връзка с идния празник 1-ви май – Ден на труда и интернационалната работническа взаимност, и обвързваните с него почивни дни, ОДМВР – Плевен подхваща ограничения за сигурност на придвижването по пътищата. Ще има засилен надзор над водачите на МПС за потребление на предпазни системи и колани, за ръководство след приложимост на алкохол и/или наркотични субстанции, дееспособност, неспазване на пътни знаци, маркировка, погрешно изпреварване и придвижване по пътищата в района. Проверки ще се правят както по основните, по този начин и по второстепенните пътища. Целта е да се лимитират предпоставките за катастрофи на сектори от пътната мрежа, избрани като рискови.
В разстановката за надзор и контролиране на придвижването по пътищата от Републиканската пътна мрежа и уличната мрежа е планувано да се включат оптимален брой чиновници. В дните:
28 април – петък за времето от 14:00 до 21:00 часа;
29 април – събота – за времето от 09:00 часа до 12:00 часа
1 май – понеделник – за времето от 14:00 до 21:00 часа.
Ръководството на ОДМВР – Плевен приканва към приемливост всички участници в пътното придвижване!
Планирано е полицейско наличие в регионите и местата, където ще се организират обществени мероприятия и всеобщи събития. Осъществява се и превантивна активност за недопускане на обири и злоупотреби на уязвими места и борси, на които се продават домашни животни.
При осъществяване на мероприятия, касаещи празниците, са проведени срещи с органите на локалната власт и локалното самоуправление за обмисляне на взаимни ограничения и дейности по запазване на публичния ред и сигурността при осъществяване на мероприятията. Проведени са срещи с ръководителите на сдруженията, извършващи частна охранителна активност в местата, където се чака да се състоят празнични мероприятия, за възстановяване на бдителността и пропусквателния режим в охраняваните от тях обекти и за навременен продан на информация с териториалните полицейски структури.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР