Във връзка с предстоящия празник 1 май и предшестващите го

...
Във връзка с предстоящия празник 1 май и предшестващите го
Коментари Харесай

Колона от над 10 км на АМ Тракия, интензивен е трафикът на изходите от столицата

Във връзка с идния празник 1 май и предшестващите го почивни дни се регистрира натоварен трафик, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

В София обичайно най-натоварени са изходните пътни артерии - бул. " Цариградско шосе ", бул. " Ботевградско шосе ", бул. " Цар Борис III ", Околовръстен път и Северната скоростна дъга.

По републиканската пътна мрежа най-натоварено е придвижването по Автомагистрала " Тракия ", Автомагистрала " Хемус " и Автомагистрала " Струма ".

След тунела " Траянови врата " на Автомагистрала " Тракия " от 57-ия км в посока Бургас се образува километрична колона от коли, която стопира или се движи с към 20 км/ч.

Колоната по Автомагистрала " Тракия " е над 10 километра и е поради ремонта при км 67.







Някои от водачите нарушават възбраната и се движат по спешната лента. На нея обаче през няколко километра са ситуирани и два екипа на " Пътна полиция ", които стопират нарушителите.





Снимки: Вера Стоянова

Във връзка с ремонтните действия по Автомагистрала " Тракия " посока Пловдив, регионът на км. 20, през днешния ден до 20.00 ч. от 5-и до 23-и километър до пътен възел " Вакарел ", е лимитирано придвижването на МПС над 12 т.

Обособен е обходен маршрут по път I-8 (София – Пловдив) с отблъскване на придвижването от Автомагистрала " Тракия " по пътна връзка при км. 5 и връщане на автомагистралата при км. 23 при пътен възел " Вакарел ", като във връзка със основаната организация на място екипи от Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР-София контролират трафика на транспортни средства.

Затруднено е и придвижването по същата автомагистрала в региона на км. 67, където придвижването се реализира в двете посоки в платното посока София от 66-и до 69-и километър заради спешен ремонт на дилатационни фуги на виадукт.

На Автомагистрала " Тракия " и Автомагистрала " Хемус " има места, на които придвижването е лимитирано в някоя от лентите за придвижване заради ремонтни действия, само че на тези места не се следи скупчване на огромен брой изчакващи транспортни средства.

Към Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " също се следи огромен брой транспортни средства, които са се насочили надлежно към Гърция и Турция, като от страна на Министерство на вътрешните работи са подхванати нужните превантивни ограничения.

Към момента няма въведени ограничавания по отношение на зародили ПТП.

От 00.00 до 16.00 ч. на 28 април са зародили общо 53 произшествия, от които 7 с потърпевши участници. Няма лица, които да са починали при зародили пътнотранспортни катастрофи от началото на деня.

Министерството на вътрешните работи моли към водачите, подхванали пътешестване през почивните дни, да понижат скоростта на придвижване, да слагат защитните колани, да не подхващат рискови изпреварвания и маневри, да съблюдават рестриктивните мерки, въведени чрез поставеното знаково стопанство при въведена краткотрайна организация на придвижване, както и разпорежданията на контролните органи, и да подхващат пътешестване само откакто са се уверили в техническата редовност на транспортното средство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР