Във връзка с предстоящите парламентарни избори на 2 април е

...
Във връзка с предстоящите парламентарни избори на 2 април е
Коментари Харесай

МВР ще издава документи за самоличност за гласуване и в изборния ден

Във връзка с идните парламентарни избори на 2 април е основана нужната организация българските жители, които нямат издадена персонална карта или не имат годни документи (лична карта или персонален /зелен/ паспорт) тъй като са изгубени, откраднати, развалени, унищожени или с изминал период, да имат опция да упражнят правото си на глас, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

В взаимозависимост от съответните нормативни условия, на жители, подали към този момент заявление за нова персонална карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено уверение за загубен, откраднат, развален, погубен документ за идентичност (лична карта, персонален /зелен/ паспорт) или персонална карта с изминал период на валидност; при неспособност да бъде издадена нова персонална карта до края на работния ден на 31 март, по искане на жителите, ще бъде издавано нужното им уверение, с което да гласоподават.

За да бъде издадено уверение е належащо жителите персонално да подадат искане в ОДМВР и районно управление (на МВР) при ОДМВР за дните от 28 март до 1 април от 08.30 до 17.00 ч. и на 2 април от 08.30 до 19.00 ч.; удостоверенията, осигуряващи опция за практикуване на правото на глас в изборите за Народно заседание, се издават единствено след приемане на заявление за издаване на персонална карта; при положение на подадено и записано по непрекъснат адрес заявление за издаване на персонална карта, уверение може да се издаде във всяко районно управление (на МВР), и ОДМВР без значение от оповестения непрекъснат и сегашен адрес.

Удостоверения за деклариран непрекъснат и сегашен адрес се издават от общинската администрация.

Удостоверението се издава, с цел да послужи единствено пред секционната изборна комисия, и е годно единствено за 2 април. То се ползва към изборния лист за гласоподаване в изборите за Народно събрания, припомнят от Министерство на вътрешните работи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР