Във връзка с предстоящите абитуриентски балове и публичните прояви, свързани

...
Във връзка с предстоящите абитуриентски балове и публичните прояви, свързани
Коментари Харесай

Полицията в Сливен с мерки за предстоящите абитуриентски балове и честването на 24 май

Във връзка с идните абитуриентски балове и обществените прояви, свързани с честването на 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност, в ОД на МВР-Сливен е основана организация за застраховане на публичния ред и сигурността на придвижването, недопускане на пътно-транспортни катастрофи.

От началото на месец май са извършени срещи с Регионалното ръководство на образованието в Сливен, учебните управления, органите на локалното самоуправление и локалната администрация, на които са разисквани и признати взаимни ограничения по опазването на публичния ред и сигурността на младежите при тяхното напредване към и от местата за празнуване.

Засилено полицейско наличие ще има в регионите на учебните заведения и местата, където се събират зрелостници и коли, както и застраховане на маршрутите, по които ще се извозват. Извършват се инспекции на местата, където ще се провеждат тържествата от чиновници на районните ръководства в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица и районните служби Пожарна сигурност и отбрана на популацията. При инспекциите изключително внимание се обръща на пропускателния режим в заведенията, за недопускане на лица с огнестрелно оръжие, нападателно държание и нетрезво положение, които биха провокирали нарушавания на публичния ред. Предприети са ограничения за недопускане на нерегламентирано потребление на пиротехнически средства на публични места. На срещи, извършени със звената за защитата на образователните заведения и с управленията на частни охранителни компании, са подхванати ограниченията по сигурност и недопускане на произшествия и навременното взаимоотношение с полицейските структури.

Ще се организира обичайна превантивна акция “Абитуриенти ” от бранш “Пътна полиция ” на теорията на общините Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица. Ще има засилено полицейско наличие по надзор на придвижването за недопускане на произшествия при предвижването на зрелостниците и предпазен надзор на маршрутите. При нужда ще бъде обезпечено съпровождане с полицейски автомобил на колони от МПС, пренасящи зрелостници и съпътстващите ги коли. Ще се реализира повишен надзор по повод дееспособност, приложимост на алкохол и опиати от водачите на МПС. Чрез видеонаблюдението ще се следи за случаи на жестоко нарушение на разпоредбите за придвижване и рисково държание на пасажери и водачи. Нарушенията ще бъдат документирани и последвани от съответните наказания.

В дните на абитуриентските балове в град Сливен ще има засилено полицейско наличие в региона на кръстовище Розова градина и по продължение на бул. “Цар Освободител “ до паметника на Хаджи Димитър.

ОД на МВР-Сливен приканва жителите, зрелостниците, техните родители, учители и близки да бъдат бдителни и при случаи на противообществени прояви да алармират навреме на органите на реда.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР