Във връзка с постоянните промени в епизоотичната обстановка в Европейския

...
Във връзка с постоянните промени в епизоотичната обстановка в Европейския
Коментари Харесай

Въведени са допълнителни мерки за превенция на африканската чума по свинете

Във връзка с непрекъснатите промени в епизоотичната конюнктура в Европейския съюз и заплахата от засягане на България от африканска чума по свинете (АЧС) Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) покачва равнището на ограничения, които подхваща за предварителна защита на болестта. Това оповестиха от пресцентъра на БАБХ.

От 21 август 2018 година със заповед № РД 11-1638/ 21.08.2018 година на изпълнителния шеф на БАБХ е въведен засилен надзор в:

- заведения за публично хранене (ЗОХ);
- обекти за междинно предпазване на СЖП и моторни транспортни средства за транспорт на СЖП.

При инспекциите се обгръща метода на обособяване, идентифициране и следене на всички боклуци от храни от скотски генезис (вкл. и кухненските отпадъци), наричани странични скотски артикули (СЖП). Проверяват се изискванията на предпазване и метода на заличаване на СЖП и в двата типа обекти.

Задължително е унищожаването на всички СЖП да става посредством неутрализиране по методите, посочени в Регламент (ЕО) № 1069/ 2009 в екарисаж или в съоръжения за изгаряне и взаимно изгаряне, регистрирани в регионалните дирекции по сигурност на храните.

През първата седмица от действието на заповедта са осъществени 177 инспекции. Издадени са 69 наставления за премахване на установени несъответствия
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР