Във връзка с постъпили запитвания от граждани и медии относно

...
Във връзка с постъпили запитвания от граждани и медии относно
Коментари Харесай

МОСВ с позиция за Топлофикация ”Перник“

Във връзка с постъпили запитвания от жители и медии по отношение на прекъсване на активността на „ Топлофикация-Перник “, Регионална инспекция за опазване на околната среда – Перник прецизира, че наложената на сдружението насилствената административна мярка (ПАМ) не е за прекъсване на всички мощности на сдружението, а единствено на две от тях - парогенератори № 4 и 5, прецизират от Министерство на околната среда и водите.
Регионална инспекция за опазване на околната среда изпрати писмо до „ Топлофикация-Перник “, в което уведомява сдружението, че може да се възползва от изискване в настоящото Комплексно позволение (КР), което дава право на оператора да експлоатира парогенератор № 3, за който позволеното гориво е природен газ.

Спирането на парогенератори 4 и 5 беше наложено заради открито потребление на забранен тип гориво – биомаса в нарушаване на издаденото сложно позволение на предприятието. Мярката е наложена от през днешния ден 05.09.2019 година за попречване на замърсяване на околната среда. Срокът на деяние на мярката е до осъществяване на изискванията на настоящото сложно позволение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР