Във връзка с постъпили сигнали за нерегламентирано изхвърлени варели в

...
Във връзка с постъпили сигнали за нерегламентирано изхвърлени варели в
Коментари Харесай

При проверки от РИОСВ – София и МВР са установени 250 изхвърлени варела с химикали в няколко столични района

Във връзка с постъпили сигнали за нерегламентирано изхвърлени варели в регионите,,Искър ”,,,Панчарево ” и,,Кремиковци ”, специалисти на Регионална инспекция за опазване на околната среда – София взаимно със чиновници на 08 Районно ръководство Столична дирекция на вътрешните работи, Столична община, Столичен инспекторат, Столична дирекция,,Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” и представители на районните администрации направиха инспекции на място.

При визитите е установено съществуването на изхвърлени варели, някои от които с нарушена целокупност и неразбираемо наличие в разнообразни парцели. Част от варелите са с етикети, сигнализиращи за химични субстанции, рискови за индивида и околната среда. Някои от тях са с нарушен етикет, в нечетливо положение или въобще липсва подобен. С цел определяне на наличието на варелите, както и сходството с поставените на част от тях етикети, от Столичната дирекция на вътрешните работи са взети проби за разбор.

В рамките на инспекцията, ситуирани на четири разнообразни места в регион,,Искър ”, са открити 125 варела с химикали. В регион,,Панчарево ” са открити 42 варела в два парцела, а в регион,,Кремиковци ” - 83 нерегламентирано изхвърлени варела.

От Регионална инспекция за опазване на околната среда – София са дадени наставления на районните администрации, с съответен период на осъществяване, да се подхващат ограничения по обезопасяване и разчистване на засегнатите места. Замърсените терени са оградени с предпазни ленти. В резултат на дадените наставления, е подхванато транспортиране на 95 от варелите на площадка, отговаряща на условията за предпазване.

Продължава премахването на останалите варели, на местата, където са открити разливи ще бъдат взети почвени проби от чиновници на Изпълнителната организация по околна среда. Регионална инспекция за опазване на околната среда – София ще извърши следващ надзор. В случай, че при инспекциите е установено несъблюдение на дадените наставления, на районните администрации ще бъдат наложени наказания.

Продължават дейностите за определяне на обстоятелствата и събитията, свързани с изхвърлените варели.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР