Във връзка с постъпили медийни запитвания по случая със софтуер

...
Във връзка с постъпили медийни запитвания по случая със софтуер
Коментари Харесай

Прокуратурата погна службите и МВР заради подслушващия софтуер "Pegasus"

Във връзка с постъпили медийни запитвания по случая със програмен продукт " Pegasus " Софийска градска прокуратура (СГП) осведоми следното:
На 23.02.2022 година СГП образува досъдебно произвеждане за закононарушение по член 319б, алинея 4 във вр. с алинея 1 Наказателен кодекс с оглед данни за нерегламентирано потребление на програмен продукт " Pegasus ".

В хода на досъдебното произвеждане ще се проверява непозволено прекопирване посредством компютърна стратегия на данни за достъп до осведомителна система, предопределени да обиден повече от една осведомителна система и настъпването на тежки последствия от това действие.

Разследването е предоставено на следовател в Отдел " Следствен " на СГП. Дадени са инструкции за събиране на доказателства. По делото са приложени документи, изпратени са писма към всички институции по отношение на закупуването и/или потреблението на програмен продукт " Pegasus ".

Предстои да бъдат разпитани очевидци, да се приложат и други документи, да се назначат нужните експертизи. За резултатите от следствието обществеността ще бъде навреме осведомена.

Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР