Във връзка с последиците от обявеното извънредно положение, размерът на

...
Във връзка с последиците от обявеното извънредно положение, размерът на
Коментари Харесай

Договорен е допълнителен платен отпуск за педагозите в София

Във връзка с последствията от оповестеното изключително състояние, размерът на снадки заплатен годишен отпуск за педагогическите експерти, в това число шефове от всички просветителни институции в столичната просветителна система, за 2020 година се усилва с 10 работни дни. Промяната важи и за педагозите в яслените групи в детските градини, оповестиха от КНСБ.
Това планува анекс към Колективния трудов контракт за системата за образованието в Столичната община, подписан през днешния ден от ръководителя на Синдиката на българските учители към КНСБ д.ик.н. Янка Такева, Мая Желязкова от Независимия училищен профсъюз към КНСБ, Милена Мавродиева от профсъюз " Образование " към КТ " Подкрепа ", кметът на София Йорданка Фандъкова, Нина Чанева от Съюза на работодателите в системата на националната култура в България и Асен Александров от Сдружението на шефовете в междинното обучение. Анексът важи за всички членове на синдикалните и работодателските организации, страни по контракта.
В подписания през 2018 година КТД за образованието в София е планувано, че размерът на снадки заплатен годишен отпуск за педагогическите експерти в столицата е 56 работни дни. Трудностите, провокирани от пандемията с COVID-19, обаче доведоха до изчерпването му и породиха нужда от увеличение на размера му.
Към Колективния трудов контракт е прибавен и нов ангажимент на Столичната община. Тя ще обезпечава от време на време безвъзмездни медицински прегледи - при мамолог за дамите и на простата за мъжете.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР