Във връзка с получен сигнал за силна миризма в района

...
Във връзка с получен сигнал за силна миризма в района
Коментари Харесай

Изпуснат газ от площадка за вторични суровини стрестна част от София

Във връзка с получен сигнал за мощна миризма в региона на бул. “Илиянци “ при жп гара София – север, на място незабавно са изпратени екипи на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ на Столичната община и Столичния инспекторат, оповестиха от пресцентъра на общината. Мобилна станция за инспекция на качеството на въздуха е сложена в региона на бул. “Илиянци “ при жп гара София-север. На място е и екип на Регионалната здравна ревизия.

Екипите са открили изпуснато в атмосферата вещество меркаптан от площадка за вторични първични материали на частна компания.

Миризма на газ бе открита до столична детска градина в кв. “Военна рампа ” в столицата, няма заплаха за хората, оповестиха по-рано през днешния ден от Министерство на вътрешните работи.

Установено е, че наоколо е имало дружество за преправка на вторични първични материали. Миризмата е излязла от два контейнера и е усетена в кварталите “Надежда ”, “Орландовци ” и “Военна рампа ”.

Експерти на Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) – София са отишли на място за инспекция на площадката за вторични първични материали, на чиято територия са били варелите, източник на миризмата. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Ще бъдат тествани всички документи и разрешителни. Ще се ревизира и по какъв начин се третират и съхраняват отпадъците, прецизираха от Министерство на околната среда и водите пред Българска телеграфна агенция.

От Министерство на околната среда и водите прибавиха, че с изключение на специалистите на РИОСВ-София, на мястото на инспекцията са били и екипи на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “,  Столичната РЗИ, дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ на Столичната община и Столичен инспекторат. “Аварийните екипи са създали премерване на място с апарат и са открили изпуснато в атмосферата вещество меркаптан ”, удостоверяват и от екоминистерството.

Резултатите от инспекцията ще бъдат оповестени незабавно след нейното привършване.

От “Спешна помощ ” – София споделиха за Българска телеграфна агенция, че двама души, за които са били извикани коли за спешна помощ поради миризмата на газ,  са били превозени в УМБАЛСМ „ Пирогов “ за в допълнение изясняване на положението им. На място са били изпратени три коли за спешна помощ.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР