Във връзка с подобряването на епидемиологичната обстановка в Чешката република

...
Във връзка с подобряването на епидемиологичната обстановка в Чешката република
Коментари Харесай

Чехия разхлабва мерките от 10 май

Във връзка с подобряването на епидемиологичната конюнктура в Чешката република от 10 май ще има в допълнение облекчение на ограничаващите ограничения, по-специално ще отворят всички магазини, битови услуги, изложения, както и детски градини. Отварянето на терасите на заведенията за хранене и хотелите ще бъде отсрочено за 17 май, сподели ръководителят на Министерството на здравеопазването Петр Аренбергер.

" От 10 май няма да има затворени магазини, всички потребителски услуги и изложения ще възобновят работата си, само че всичко това при изискване, че в едно помещение няма по едно и също време повече от един човек на 15 квадратни метра. Маски би трябвало да се носят и в пространствата, а на открито ще са нужни в случаите, когато е невероятно да се поддържа разстояние от 2 метра сред хората. За превоза има условие за маска на лицето ", сподели Аренбергер в конференция след съвещанието на кабинета.

По думите на министъра от понеделник всички детски градини ще възобновят работата си, както и образователните занятия във всички паралелки на главните учебни заведения.

Освен това се водят дейни договаряния със прилежащи страни за разрешаване на взаимно пътешестване с минимални ограничавания на граничните пунктове, а въпросът за въвеждането на специфични паспорти за хора, които към този момент са получили и двете имунизации против ковид, също се взема решение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР