Във връзка с подадени в РИОСВ-Варна сигнали, за нерегламентирано изхвърляне

...
Във връзка с подадени в РИОСВ-Варна сигнали, за нерегламентирано изхвърляне
Коментари Харесай

Няма замърсяване на плажната алея, установи проверка на РИОСВ-Варна

Във връзка с подадени в РИОСВ-Варна сигнали, за нерегламентирано изхвърляне на отпадъчни води на крайбрежната алея в гр. Варна при Първа буна и съществуване на неприятни миризми, на 19.07.2023 година е осъществена инспекция на място от специалисти на РИОСВ-Варна. При инспекцията е открито, че в следствие от нарушена целокупност на частен канализационен водопровод, обхващащ отпадъчните води от заведенията, ситуирани на крайбрежната алея от страната на Приморски парк е позволено приключване на отпадъчни води по уличното платно. Липсва към 1,5 м от канализационния водопровод. При инспекцията не е открито заустване на отпадъчни води в морето.

Дадено е наставление, целостта на канализационния водопровод да бъде възобновена, което е изпълнено и приключването на отпадъчни води по уличното платно е прекратено.

По мотив излезли изявления в медиите, твърдящи, че приключването на отпадъчни води е от частна зоологическа градина в двора на Природонаучен музей, ситуиран в Приморски парк, гр. Варна, на 28.07.2023 година е осъществена инспекция в обекта. Установено е, че от развъждането на декоративните домашни животни не се образуват отпадъчни води. Торовата маса, която се образува се употребява за торене на аграрни земи. Дадено е наставление да се показват в РИОСВ-Варна документи, удостоверяващи предаването на торовата маса.

Съгласно условията на Наредбата за изискванията и реда за лицензиране на зоологически градини, на лицензиране не се подлагат заведения излагащи пред аудитория, породи домашни животни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР