Във връзка с подадени множество сигнали в РЗИ – Стара

...
Във връзка с подадени множество сигнали в РЗИ – Стара
Коментари Харесай

РЗИ осъществява засилен контрол върху качеството на питейната вода в Стара Загора

Във връзка с подадени голям брой сигнали в РЗИ – Стара Загора, по отношение на влошеното качество на питейната вода в град Стара Загора, Ви уведомяваме, че Инспекцията прави регулярен мониторинг при крана на потребителя на територията на област Стара Загора.

В интервала 26.09 – 30.09.2022 година чиновници на РЗИ – Стара Загора взеха проби вода от 11 пункта в Стара Загора, ситуирани в разнообразни зони за водоснабдяване в града.

В три от пунктовете резултатите от направения разбор демонстрираха отклонения от условията за качеството на водата по микробиологични индикатори, според Наредба № 9 от 16 март 2001 година за качеството на водата, предопределена за питейно-битови цели, Дъждовни води. бр.30/2001 година изм. и доп. Дъждовни води. бр.6/16.01.2018 година

За предприемане на незабавни ограничения са издадени две наставления до „ Водоснабдяване и канализация “ ЕООД – Стара Загора.

В изискванията на осъществяване на строително-ремонтни действия по водоснабдителната мрежа на територията на Стара Загора, Регионална здравна ревизия изиска от „ ВиК “ ЕООД – Стара Загора информация, по отношение на подхванатите съответни дейности във връзка с качеството на водата, предопределена за питейно-битови цели.

В отговор на писмото ни увериха, че се съблюдават всички ограничения както от страна на държавното водоснабдително сдружение, по този начин и от компаниите реализатори на строителните действия.

В интервала 03.10 – 04.10.2022 година, РЗИ – Стара Загора извърши още един мониторинг за следене на качеството на водата, предоставяна на популацията в гр. Стара Загора. Към сегашния миг отклонения не са установени.

Във връзка със създалата се конюнктура, по отношение на осъществяване на строително-ремонтни действия по водоснабдителната мрежа в гр. Стара Загора, РЗИ ще продължи да реализира засилен надзор на качеството на водата, предопределена за питейно битови цели в региона.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР