Във връзка с отбелязването на 28-ми април – Световен ден

...
Във връзка с отбелязването на 28-ми април – Световен ден
Коментари Харесай

Заместник областния управител откри заседанието на Областния съвет по условия на труд

Във връзка с отбелязването на 28-ми април – Световен ден за сигурност и здраве при работа се организира постоянно съвещание на Областния съвет по условия на труд в конферентната зала на районен съд на КНСБ град Разград.

Г-жа Грациела Ранкова – Областен координатор на районен съд на КНСБ акцентира, че тази година мотото на Световния ден за сигурност и здраве при работа е „ Нулева смъртност до 2030 година на работното място “.

От 1998 година КНСБ и съдружие с нестопанска цел „ Благотворителен фонд проф. доктор Желязко Христов “ оказват помощ на деца, изправени пред тестването да израснат сами без родителска грижа. В продължение на 24 години се изплащат стипендии на деца, чиито родители са починали при трудова акцидент. Загиналите са били членове на КНСБ, означи още госпожа Ранкова и помоли всеки, който има опция и предпочитание да подкрепи този развой да се включи в дарителската акция.

Отчет за контролната активност на Дирекция „ Инспекция по труда “ – град Разград за първото тримесечие на 2022 година и съществени цели в активността й през второто полугодие на 2022 година показа госпожа Айлин Мехмед – и.д. Директор на Дирекция „ Инспекция по труда “ град Разград.

Г-жа Даниела Коджахристова – шеф на Търговско предприятие на Национален осигурителен институт Разград показа информация за разбор за трудовия травматизъм в Област Разград за първото тримесечие на 2022 година, като в умозаключение моли потърпевшите при трудова акцидент лица, да уведомяват контролните органи на Национален осигурителен институт Дирекция „ Инспекция по труда “ град Разград, в случаите, когато работодателят не я е заявил. Това тяхно право е регламентирано в член 57, алинея 2 на КСО.

След привършване на съвещанието господин Златев и членовете на Областния съвет по условия на труд, сервираха венци пред паметната плоча на починалите при трудови злополуки, която се намира пред постройката на бул. „ България “ 15.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР