Във връзка с острата фаза на урагана във Варна към

...
Във връзка с острата фаза на урагана във Варна към
Коментари Харесай

Община Варна призова гражданите по възможност да не излизат от домовете си заради урагана

Във връзка с острата фаза на урагана във Варна към 22,30 ч., Община Варна приканва жителите да останат по домовете си и да не излизат, с изключение на в случаите на незабавна нужда, се споделя в известие на пресцентъра на Община Варна.

Сигнали по отношение на бурята може да се подават на телефон +35952/820112.

Технически екипи и профилирана техника на разнообразни ведомства са към този момент на терен, с цел да се оправят с последствията от бедствието. Поради мощните пориви напразно по улиците има десетки съборени дървета и развалено имущество. Движението на жителите в тези условия крие риск за живота и здравето. Поради тази причина се приканват хората да остават по домовете си и да не включват доста електрически уреди по едно и също време.

Мобилизирани са ресурсите на всички общински и държавни служби – полиция, пожарна, Гражданска отбрана, Енерго-про, ВиК и други – за справяне с последствията. Общината благодари на жителите за съдействието и разбирането. Молят се жителите на Аспарухово и Галата да проявят схващане - екипите на Енерго-про работят с всички сили за възобновяване на електричеството, се споделя в известието.

По-рано през днешния ден във Варна бе разгласен оранжев код за рисково време. Предупреждението е обвързвано с прогнозите за мощен, плевел до ураганен, вятър. Скоростта на поривите денем се чака да доближи 15-20 м/с, а през нощта – 20-25 м/с. На намерено поривите ще доближат 25-30 м/с.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР