Във връзка с оскверняването на съветските паметници в София, Русия

...
Във връзка с оскверняването на съветските паметници в София, Русия
Коментари Харесай

Москва за осквернените съветски паметници: България да изправи пред съда замесените

" Във връзка с оскверняването на руските монументи в София, Русия приканва управлението на България да предприеме сложни ограничения за опазването им ". Това се споделя в коментар на представителя на външното министерство на РФ Мария Захарова, предава ТАСС.

Захарова отбелязва, че на фона на антируската нервност, предизвикана от Запада, София е залята от вълна от поругаване на руските военни монументи. " Паметникът на Съветската войска и братска могила в кв. " Лозенец " бяха подложени на нови набези от вандали ", разяснява тя.

" Ние сме надълбоко възмутени от подигравките с паметта на руските бойци, дали живота си, с цел да спасят Европа от нацизма. Необходимо е способените органи на България да проведат цялостно следствие и да изправят пред съда забърканите в тези зверства. Отново призоваваме българското управление да предприеме сложни ограничения за усилване на отбраната на паметниците в сходство със съществуващата двустранна правна рамка ", се акцентира в коментара на Захарова.

" Трябва да надделее рационалният, цивилизован метод. Политическата обстановка не може да бъде опрощение за офанзиви против монументи на общата история на нашите страни, нашите приятелски нации ", се споделя още в изказването на представителя на съветското външно министерство.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР