Във връзка с оскверняването на съветски паметници в София Русия

...
Във връзка с оскверняването на съветски паметници в София Русия
Коментари Харесай

Русия призовава България да пази паметниците на съветските воини

Във връзка с оскверняването на руски монументи в София Русия приканва българското управление да предприеме ограничения за отбрана на паметниците, съобщи говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, заяви ТАСС.

Тя означи, че на фона на антируската нервност, предизвикана от Запада, през София минава вълна от опозоряване на руски военни монументи. Паметникът на Съветската войска и всеобщият гроб в квартал “Лозенец” са обект на нови вандалски набези, уточни Захарова.

“Дълбоко възмутени сме от подигравката с паметта на руските бойци, които дадоха живота си, с цел да спасят Европа от нацизма. От значително значение е способените български органи да проведат цялостно следствие и да изправят пред съда забърканите в тези злодеяния. Още един път призоваваме българското управление да предприеме изчерпателни ограничения за усилване на отбраната на паметниците в сходство със съществуващата двустранна правна рамка”, се акцентира в коментара на Захарова.

“Трябва да надделее рационалният, цивилизован подход”, акцентира говорителката на съветското външно министерство. “Политическата обстановка не може да бъде опрощение за похищения против паметниците от общата история на нашите страни, на нашите приятелски нации.”
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР