Във връзка с обявеното от Министерството на вътрешните работи на

...
Във връзка с обявеното от Министерството на вътрешните работи на
Коментари Харесай

ШОК! БСП подкрепи Христо Грозев, Сашо Симов пикае газ

Във връзка с оповестеното от Министерството на вътрешните работи на Руската федерация търсене на българския публицист Христо Грозев, от Българска социалистическа партия упорстват българската страна да предприеме всички дейности, с цел да се резервира сигурността и отбраната на журналиста. В публично изказване на левицата се споделя, че е належащо да се защитят правата на Грозев като български жител.
 
В публично изказване на Българската социалистическа партия се показва, че " Правото на свободно изложение е в основата на демокрацията и Българска социалистическа партия възразява против всеки директен или индиректен опит за посягане против него. Очакваме българските институции да изискат спомагателна информация от съветската страна за изясняване на случая и да потърсят подпомагане от партньорските служби и европейските и интернационалните организации. "

Позицията на Българска социалистическа партия е в изострен прорез с изцепката на някогашния народен представител и водещ по партийната телевизия БСТВ Александър Симов, който назова Грозев " информативен терорист ". Очакваме и той да бъде изключен като Явор Божанков за нарушение на вътрешния ред в Столетницата.

Това е шестата от седемте парламентарни сили, която излиза с позиция по случая. Още през вчерашния ден това направиха от ГЕРБ-СДС, " Продължаваме промяната ", " Демократична България " и Движение за права и свободи. Днес с сходна позиция излезе и коалиция " Български напредък ". Все още няма публична реакция от партия " Възраждане ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР