Във връзка с обявения символичен от страната в Деня на

...
Във връзка с обявения символичен от страната в Деня на
Коментари Харесай

Предлагат с 50% увеличение на средствата за националната и регионалните библиотеки

Във връзка с оповестения алегоричен от страната в Деня на националните будители Министерството на културата осведоми, че спомагателното съглашение към Браншовия групов трудов контракт за и районните библиотеки от 18 декември 2020 година е квалифицирано и следва неговото сключване.

В текста на съглашението е планувано, че въвеждането на коефициенти за обособените длъжности, които да доведат до повишаване на всички заплати в съответната институция, се ползва в границите на бюджета за съответната година, считано от 01.01.2022 година
 В деня на будителите библиотекари ще стачкуват под мотото Долу Винету! В деня на будителите библиотекари ще стачкуват под мотото " Долу Винету! "
На 1 ноември - Деня на националните будители, библиотекари от цялата страна ще проведат алегоричен митинг под мотото " Долу Винету! ", съоб...

В процеса на създаване на коефициентите работната група, назначена от министъра на културата, изготви разбор, съгласно който за сполучливото въвеждане на коефициентите се изисква 20% нарастване на стандарта на Националната и районните библиотеки.

Предвид този разбор и други фактори, които въздействат върху развиването на библиотеките, в хода на актуализацията на бюджетната прогноза за 2022 година, Министерството на културата е предложило пред Министерството на финансите нарастване на средствата за Националната библиотека „ Св. св. Кирил и Методий “ и районните библиотеки с 50 %.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР