Във връзка с обилните валежи и обявения жълт код“ по

...
Във връзка с обилните валежи и обявения жълт код“ по
Коментари Харесай

Засега няма опасност от наводнения в София, има обаче проблеми в Нови Искър и Требич

Във връзка с изобилните превалявания и оповестения „ жълт код “ по предписание на кметът на София Йорданка Фандъкова се прави непрестанно следене на равнищата на реките и язовирите на територията на Столичната община, съобщи БГНЕС.
В момента няма заплаха от разливи. Наблюдава се покачване на равнищата, с към 50 см, само че реките текат в коритата си. Извършва се следено изпускане на общинските язовири Суходол 2, Иваняне, Мрамор.
 Прогноза за времето - 4 януари (понеделник) Прогноза за времето - 4 януари (понеделник)
С предизвестия за рисково време стартира първата работна седмица за новата година. Облачността и преваляванията на доста места ще се задържа...
Шест екипа на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ и столичната пожарна реагират на сигнали за паднали клони и дървета по отношение на преваляванията в София. Екипите са на терен.
През нощта екипите на общината са се отзовали на 20 сигнала за завирявания и паднали клони. Екипи на столичната пожарна отстраняват паднали клони на пътното платно по пътя сред Бистрица и Железница, както и пътя за с.Плана.
Поради завиряване под моста в " Нови Искър " краткотрайно е спряно придвижването по автобусни линии 23 и 26. На място са изпратени спешни екипи. Работи се и по завиряване в кв. " Требич ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР