Във връзка с нарастващото разпространение на коронавирус (COVID-19) в страната

...
Във връзка с нарастващото разпространение на коронавирус (COVID-19) в страната
Коментари Харесай

Софийска вода взе мерки срещу разпространението на коронавирус COVID-19

Във връзка с възходящото разпространяване на ковид (COVID-19) в страната и оповестеното изключително състояние, в „ Софийска вода “ АД влиза в деяние спешен щаб за съгласуване и предприемане на навременни и съответни дейности при зародилата спешна обстановка, под управлението на изпълнителния шеф на компанията господин Васил Тренев.
Сформираният спешен щаб утвърждава и извършва съответни ограничения за сигурност, както и привежда в деяние неотложно всички инструкции, издадени от националния и столичния спешен щаб.

На първата си среща през днешния ден, спешният щаб удостовери подхванатите все още превантивни ограничения и предприе спомагателни нови дейности за запазване на здравето и сигурността на клиентите на „ Софийска вода “ АД в следния систематизиран ред:

1. Регулярна стерилизация на пространствата на центровете за обслужване на клиенти (ЦОК). Допълнително всички гости са призовани да изчакват реда си и да съблюдават отдалеченост между тях. Същевременно е направена метаморфоза на работното пространство за по-голямо разстояние сред приемните бюра, както и са обезпечени защитни средства за чиновниците в офисите. На този стадий остава и въведеното ограничаване на работното време в ЦОК при следния график:

• ЦОК Бизнес парк: от 08:00 часа до 17:00 часа (понеделник - петък) с 1 час обедна отмора от 12:00 часа до 13:00 часа, през която ще се прави и стерилизация на помещението.
• ЦОК Мега Мол, ЦОК ЦУМ, ЦОК НАГ и мобилен център за услуги преустановяват краткотрайно работа, според издадена заповед на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев от през днешния ден – 13 март 2020 година
• Всички онлайн канали за услуги и контакт с сдружението, както и денонощният безвъзмезден телефон 0800 1 21 21 остават отворени за клиенти.

2. Издадено е предписание към всички проверители на водомери да одобряват данни за доклад от клиенти отдалечено или посредством оставена записка на входните порти на домовете им.

3. Силно лимитирани остават всички останали услуги с директен контакт с самостоятелни клиенти – замяна на водомери, слагане на пломба и други При неотложна нужда са планувани защитни средства за чиновниците на „ Софийска вода “.

4. Временно са прекратени всички проведени външни визити на обектите и оборудванията на сдружението.

5. Експлоатационната активност на сдружението, премахване на повреди по мрежата и създаване на нова инфраструктура ще продължи да се извършва при обезпечени защитни средства за чиновниците на „ Софийска вода “ АД и сигурност за клиентите на сдружението. Компанията работи в тясно съдействие и гъвкава съгласуваност със своите подизпълнители по поддръжка на водопроводната и канализационната мрежа.

При всяко едно развиване на спешната обстановка, щабът на „ Софийска вода “ АД е в подготвеност за реакция, с цел да работи в екип с институциите в общите старания да запазим здравето и сигурността на жителите на столицата ни.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР