Във връзка с нарастващия брой на случаите на COVID-19 и

...
Във връзка с нарастващия брой на случаите на COVID-19 и
Коментари Харесай

МЗ: Хората, попадащи в рискови групи, не трябва да отлагат ваксинацията срещу COVID-19

Във връзка с възходящия брой на случаите на COVID-19 и разпространяването на новия подвариант BA.5 на Омикрон у нас, здравното министерство приканва хората, попадащи в тези рискови групи, да не отсрочват своята имунизация.

" Ваксинацията против COVID-19 остава най-сигурният метод да се предпазим от тежко боледуване, хоспитализация и дълготрайни последствия за здравето. Завършеният имунизационен курс и приложените бустерни дози оказват помощ на имунната ни система при среща с вируса да реагира съответно посредством основаните в резултат на имунизацията антитела. При имунизираните хора доста по-рядко се стига до лекуване в болнични условия. Ваксините против COVID-19 защищават от тежко боледуване и при заразяване с подварианта BA.5 на Омикрон ", изясняват от министерството.

Министерството на здравеопазването, взаимно с експертните препоръки по съответните медицински специалности, създаде цифрови брошури, касаещи разнообразни здравословни положения и показаността на имунизацията против COVID-19 при тях.

В атачмънтите можете да намерите брошури, съдържащи подробна информация за дълготрайните последствия за здравето след COVID-19, както и за коронавирусната зараза, имунизациите и имунизацията при дами в репродуктивна възраст, при деца и младежи, при страдащи от сърдечно-съдови, неврологични и белодробни болести.

Брошурите са налични и на следните линкове:

COVID-19, имунизациите и имунизацията при страдащи от сърдечно-съдови, неврологични и белодробни болести:
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР