Във връзка с нарасналата необходимост от хора със знания и

...
Във връзка с нарасналата необходимост от хора със знания и
Коментари Харесай

МОН планира старт на българска STEM платформа през есента


Във връзка с повишената нужда от хора със познания и умения, свързани с науката, технологиите, инженерството и математиката, броят на които в идващите години ще нараства доста, МОН с изключение на с присъединение към Европейската STEM (Science - Technology - Engineering - Mathematics) коалиция е в развой на създаване на Българската STEM платформа

Това декларира министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в отговор на депутатски въпрос за присъединяване на България в Европейската STEM коалиция, съобщи кореспондент на БГНЕС.

За задачата със заповед на министъра от 14.05.2018 година е основан Съвет по просвета, технологии, инженерство и математика (Българска STEM коалиция), който има за цел да насърчи, координира и развие STEM образованието в България.

Съветът има задачата да улесни обмена на положителни практики сред организациите в и отвън България, които развиват STEM образованието.

Основните функционалности на съвета са да насърчи създаването на Българската платформа; да внедри изследователския метод в образованието, да насърчи създаването на Българската STEM платформа и тактики, основаващи се на метода на тройната спирала; да внедри изследователския метод в образованието; да употребява нови просветителни технологии, прибавя министър Вълчев.

Той прецизира, че на 20 юни ще се организира първото съвещание на съвета, който има за цел да интегрира Европейската STEM коалиция в България. Ще се обсъдят ефикасните ограничения за въвеждане на STEM платформата. Целта е на просветителните институции да се дават благоприятни условия за включване в STEM образованието. Съветът възнамерява да се даде старт на Българската STEM платформа през есента на тази година. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР