Във връзка с намаляването на отделянето на вредни вещества от

...
Във връзка с намаляването на отделянето на вредни вещества от
Коментари Харесай

Mercedes-Benz изтегля 3 милиона дизелови автомобили

Във връзка с намаляването на отделянето на нездравословни субстанции от дизеловите си мотори Mercedes-Benz възнамерява да модифицира 3 милиона от транспортните си средства в Европа, заяви осведомителното издание „ Шпигел “. По данни на концерна става дума за съвсем всички коли със стандарт за излъчвания на изгорели газове Euro 5 и Euro 6.

Сервизната акция ще коства към 220 милиона евро и се чака да стартира идната седмица. Подобрението, което се показва в надграждане на софтуера, ще бъде гратис за притежателите на колите и ще лишава към един час.

Чак преди няколко дни от Daimler взеха решение да се защитят от упреците, че са основали незаконен програмен продукт, който крие действителните стойности на отделените нездравословни излъчвания. Възможно е над един милион коли Mercedes-Benz да са програмирани с манипулиращ програмен продукт, заяви предходната седмица отчет на „ Зюддойче Цайтунг “. Прокуратурата в Германия се е самосезирала и събира доказателства за възможна машинация с отделянето на нездравословни субстанции.

От Daimler постоянно са подчертавали, че съблюдават законите. Съмнението в този случай, както и при другите упрекнати автопроизводители, е обвързвано по този начин наречения „ термопрозорец “ - температурния диапазон, в който азотните окиси се филтрират най-ефикасно.

Подобно на другите огромни немски концерни в промишлеността, от Daimler са постигнали единодушие с КБА (немската работа за МПС-та) да изтеглят непринудено избрани транспортни средства и да им конфигурират нужния програмен продукт. Броят на усъвършенстваните до момента коли, възлизащ на 270 000, ще се усили през идващите месеци на 3 милиона.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР