Във връзка с множество запитвания от медиите ви информираме, че

...
Във връзка с множество запитвания от медиите ви информираме, че
Коментари Харесай

Прокуратурата иска данни за срещата, свързана с гласуване на македонци

Във връзка с голям брой запитвания от медиите ви осведомяваме, че през днешния ден, 01.07.2021 година, Районна прокуратура - Кюстендил образува кореспонденция по докладна бележка на полицейски чиновник от ОДМВР – Кюстендил „ по отношение на получена информация за подготовка за вероятно пазаруване на гласове “. Това оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване, представени от Епицентър.бг.

В докладната бележка, в размер от 1 (една) страница, се излагат изказвания, че на 29.06.2021 година в хотелски комплекс в гр. Кюстендил – „ две лица с двойно поданство /на РСМакедония и РБългария/, неустановени все още, са провели среща с трето лице, гражданин на гр. Кюстендил, неустановено все още, като предмет на диалозите е бил идните парламентарни избори “.

Докладната бележка е изпратена с резолюция „ за РП-Кюстендил “, без да е осъществена инспекция.

Поради липса на задоволително данни за сбъднат състав на закононарушение срещу политическите права на жителите, прокурор при РП-Кюстендил е упълномощил инспекция на органите на Министерство на вътрешните работи, като е дал цялостни, съответни и подробни инструкции за събиране на задоволително данни, с които да бъде изяснена фактическата конюнктура.

Съгласно Указания по отношение на организацията на работа и реализирането на надзор за правомерност от Прокуратура на Република България при провеждането на избори, инспекцията от органите на Министерство на вътрешните работи следва да се реализира в период не по-дълъг от 48 часа. Материалите по преписката следва да бъдат докладвани персонално на наблюдаващия прокурор, който едвам по-късно ще може да реши има ли задоволително данни за сбъднат състав на закононарушение от общ темперамент.

До момента в РП-Кюстендил и ОП-Кюстендил не са постъпвали други сигнали, отнасящи се до идните избори за Народно заседание на 11.07.2021 година

Вчера служебният вътрешен министър Бойко Рашков съобщи на конференция, отдадена на битката с пазаруването на гласове:

" В Кюстендил има забавен случай, където един някогашен министър на вътрешните работи е правил тези дни събиране с един някогашен регионален шеф, излязъл в болнични. Болен е за работа, само че не е болен за такава колекция, където са обсъждали въпроса по какъв начин да привлекат 15 000 македонци с българско поданство, които да гласоподават в нашата страна. Повтарям - някогашен министър на вътрешните работи. "

А някогашният Министерство на вътрешните работи началник Христо Терзийски, който е лидер на листата на ГЕРБ-СДС в Кюстендил, отвърна: " Ако има данни за закононарушение - да работи с цялата суровост на Закона. В противоположен случай би трябвало да понесе отговорност за думите и дейностите си - нищо, че никой не е дал своя вот за него - постът изисква министърът да има някакво достолепие ".

Бел.ред.
Хората имат вяра, че новият парламент ще отбрани мажоритарните избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР