Във връзка с множество публикации в медии, в социалните мрежи

...
Във връзка с множество публикации в медии, в социалните мрежи
Коментари Харесай

Становище от „Запрянови – 03“ за кариера „Делчевото 2“

Във връзка с голям брой изявления в медии, в обществените мрежи и в общественото пространство, като цяло, ние, от компания „ Запрянови – 03 “ ООД, желаеме да използваме правото си на отговор по проблема с кариерата в с. Горнослав, община Асеновград.

С това мнение представяме истината по тематиката, защото неведнъж се спекулира и се разгласяват неистинни изказвания, които не са подкрепени с доказателства. Считаме, че това е целеустремено уронване престижа на компанията и изрично ще търсим правосъдна отговорност на основателите на митинга за нанесени нематериални вреди. Убедени сме, че посредством изявленията, в които представяната информация е погрешна и изопачавана, се цели извеждане на политически дивиденти за избрани партии. Във времена на икономическа рецесия, държавна неустойчивост и даже война е неприемливо сходно нагнетяване на напрежение измежду хората.

Нашето предпочитание е с елементарни думи да разбираем пред всички, че изказванията за незаконност и увреждане на природата от концесията са погрешни:
1. Районът на кариерата е на задоволително безвредно разстояние от трите села – Горнослав, Орешец и Червен – и няма да засегне по никакъв метод живота нито на хората, нито на животните или ще наруши и повреди фауната.
2. Извършвани са многократни инспекции и откакто е открито, че няма спънка да се осъществя капиталовото желание, е издадено позитивно мнение от министерствата на районното развиване, опазването на здравето и околната среда и водите, както и от всички организации и инспекции, ангажирани със случая. Инвестиционното желание е утвърдено и от способния орган по запазване на околната среда и водите, което е    било обект на правосъден надзор.
3. Съдебната експертиза е установила, че: капиталовото желание не попада в рамките на предпазена територия; употребяваните софтуерни способи няма да доведат до нарушение качествата на регенеративните качества на естествените запаси и местообитания в региона.
4. Направените изследвания демонстрират, че на процедура, взривните действия няма да се правят по едно и също време с несъмнено количество експлозив. Според проучванията, даже това да се допусне и в следствие – наляганията, въздействието и ударната вълна от летящи каменни парчета – няма да повлияят на близките обитаеми места, защото дистанциите са задоволително безвредни за хора, животни и здания. Допълнително за това, способства и релефът в местността, горите, температурата в региона и други индикатори.  Т.е. няма да бъде нарушено екологичното равновесие, нито ще се засегне целостта на археологически полезности.
5. Твърденията, че липсва хидрогеоложко изследване и надлежно, че концесията е противозаконна – не са правилни. Такова проучване е направено, само че никой от основателите на митинга не се е обърнал към нас, с цел да му го предоставим.

Отнасяме се с схващане към паниките на локалните хора във връзка бъдещата активност по кариерата. Държим да отбележим, че опасенията им са изцяло неоснователни. Подбудителите на протестните дейности ловко употребяват страховете на жителите на околните села, с цел да чертаят апокалиптични картини за бъдещето на региона, в който ще се реализира концесията. Физически, отстоянията на терените на кариерата, както и методите на извличане на материалите са такива, че рискът от увреждане на водоизточниците, природата, положението на атмосферния въздух, е нулев. В това може да се уверите от фотосите, които прилагаме към писмото. Подкрепяме правото на мнение и митинг на всеки един обособен гражданин на обитаемоте места, тъй като живеем в страна със независимост на словото и можем свободно да показваме позицията и възмущението си. Но когато човек не е задоволително осведомен по даден проблем, той несъзнателно става жертва на операция с користна цел. А точно, основаване на напрежение и тласкане към физическа разпра сред хората и бизнеса, които до преди няколко месеца са съжителствали безпроблемно. Недопустимо е също да се показват неистинни документи за въвеждане на локалните поданици в подвеждане.

Изрично посочваме, че сме минали всяка една стъпка от законовите процедури, в продължение на 10 години, с цел да стигнем до днешна дата, когато към този момент би трябвало да стартира да се прави действителната работа в обекта. Цялата документи е обществено налична. Неколкократно е обявявано капиталовото желание, както изисква закона – в печатни и електронни медии. В конюнктура на непрекъснати избори обаче, тъкмо в този момент, избрани политически лица, на гърба на елементарните жители, желаят да добият известност. Имаме позволения от всички типове институции, в това число съд, които са ангажирани с осъществяване на инспекции и надлежно е издадено позитивно мнение.

Фирма „ Запрянови – 03 “ ООД остава отворена за всевъзможен тип разискване, обявяване на информация и срещи с медии и поданици, проявяващи интерес, за показване истинността по проблема.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР