Във връзка с многобройни запитвания на медии, относно публикация от

...
Във връзка с многобройни запитвания на медии, относно публикация от
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата с последни данни за разследването на имотите на Божков

Във връзка с многочислени запитвания на медии, по отношение на обява от 02.03.2021г. в уеб страницата „ Биволь “, касаеща имущество на обвинения Васил Божков, Ви осведомяваме, че под надзора на Специализирана прокуратура и все още се организират всички вероятни дейности по следствието. Целта на същите е откриване на обективната истина, застраховане на годни доказателства, доказателствени средства и предприемане на ограничения по застраховане на санкцията, конфискацията, и отнемането на движимости в интерес на страната.

Това се споделя в публично известие от пресцентъра на Специализираната прокуратура, което публикуваме без редакторска интервенция:

" Следва да се означи, че дейностите по досъдебното произвеждане, водено против Васил Божков, с предмет на следствие осъществени голям брой закононарушения срещу финансовата и данъчната системи, и такива против културно-историческото завещание на страната ни, са съобразени със съдържащата се информация в обявата за притежавани парцели в чужбина. В тази връзка са осъществени и се правят дейни дейности по следствието, в това число и такива по реда на международно-правното съдействие ".

Повод за известието на Спецпрокуратурата е материал на уеб страницата Биволъ, в който се твърди, че Васил Божков има извънредно безценен парцел в центъра на Париж в импозантна постройка на брега на Сена. Имотът е закупен за 20,6 милиона евро през есента на 2008 година Има данни, че Божков има и още един безценен парцел наоколо до Триумфалната арка, чиято цена към този момент не е известна.

Според откритите от Биволъ документи, парцелът е закупен от компания записана във Франция, благосъстоятелност на Васил Божков. Инвестицията е с пари от офшорна компания, която съгласно Панамските документи е също благосъстоятелност на самия Божков още от 2003 година Чрез друга негова офшорка той е вложил в самолети, сочат файловете в офшорните регистри.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР